Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de primer de batxillerat de l’Alt Penedès fan de guies i suport a alumnes de primer d’ESO en el marc del programa Xerpa

Coincidint amb el final de curs, divendres es feia a l’Institut Alt Penedès el final del programa Xerpa, un projecte de suport i acompanyament entre alumnes de l’Institut.

Concretament entre alumnes de primer de batxillerat i alumnes de primer d’ESO, que al llarg del curs han col·laborat amb la voluntat de donar suport als més petits en la seva integració a l’Institut. Divendres es feia el lliurement dels diplomes als alumnes participants.

El director de l’Alt Penedès, Agustí Masegosa, comenta que l’objectiu és treballar en l’educació emocional dels alumnes.

Els alumnes de batxillerat que participen son voluntaris, i els de primer de batxillerat els proposen els tutors. Entre els alumnes de batxillerat que han participat, la sensació és d’haver fet una tasca de suport a la integració dels més petits al centre, com deia Mireia Miró

La Mireia Mata, comentava per exemple que ella te intenció de fer psicologia, i que per això també l’interessava aquest projecte.

El Lluis Rovira valorava també la satisfacció de veure que la feina feta tenia uns resultats postius.

Per la Gemma Garcia, l’experiència és positiva per les dues parts.

En un sentit similar s’expressava l’Eric Lleó.

El programa Xerpa ha estat coordinat per la coaching Teresa Terrades, que va conduir les sessions inicials amb els alumnes de batxillerat per tal de donar-los les pautes a utilitzar després en les seves trobades amb els més petits.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: