Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Coincidint amb el primer diumenge d’agost, i en la marc de la Festa Major de la Ràpita, el Ball de Diables de la Ràpita fa la seva actuació

Començaran a dos quarts de nou del vespre a la Pl. Ramon Cabré amb la representació de l’Acte Sacramental. Seguidament, en la mateixa plaça Ramon Cabre tindrà lloc la lectura de les sàtires i l’encesa de La Fogardera.

L’Acte Sacramental és un ball parlat de tradició centenària en el qual representa la lluita entre el Bé i el Mal, amb Llucifer, la Diablessa i els Diables que representen els 7 pecats capitals.

La Fogardera és un acte que vol representar el judici final. El jurat, després d’haver fet el veredicte de les sàtires i decidir les animes pecadores que s’ha d’emportar al infern, fa que els fills de Llucifer es disposin i portin a terme la feina encomanada. Aleshores comença una barreja de foc, disbauxa, tradició i gatzara  amb diferents muntatges pirotècnics, on els diables ballen en rodona fins al so de l’últim tro de les carretilles d’en Llucifer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: