Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la 15a campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment ibèric de Font de la Canya

Una quinzena d’estudiants de la UB, la UAB, Madrid i el País Basc, arqueòlegs i col·laboradors de la comarca estaran allotjats i treballaran a la casa de colònies de Sant Pere d’Avinyó des de dilluns vinent i fins el 28 de setembre.

Aquest equip s’encarregarà de la 15a campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment ibèric de Font de la Canya, un gran centre de mercaderies de l’antiguitat  i origen de la vinya a Catalunya.

Aquest estiu es continuarà amb la delimitació de la nova zona d’hàbitat del segle VII aC documentada l’any 2013 i l’excavació de la zona d’hàbitat o de treballs situada a la zona nord on probablement s’acabi documentant el celler que va existir a Font de la Canya, com explica el director del jaciment, l’arqueòleg Dani López.

Com és habitual, combinaran el treball de camp amb el de laboratori que es durà a terme a la casa de colònies de Sant Pere d’Avinyó.

A l’equip d’excavació també s’hi sumen especialistes en arqueobotànica i micromorfologia.

Dani López també ha avançat que el mes de setembre se signarà un conveni entre Vinseum, la DO Penedès i la Universitat Rovira i Virgili per realitzar estudis d’ADN amb les nombroses llavors de raïm carbonizades trobades.

Les excavacions es duen a terme gràcies a les ajudes del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Avinyonet. També compten amb el suport de la Universitat de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la DO Penedès, l’Institut d’Estudis Penedesencs, VINSEUM, la cooperativa d’iniciativa social Actua, Finca La Gramanosa, Artcava, Caves Avinyó i Mas Comtal.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: