Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal aprova una moció en contra de la incineració de fangs de depuradora, de residus de fusta tractada i d’altres residus municipals

Va ser l’últim punt del Ple del Consell Comarcal del passat 17 de juliol, i es va aprovar amb els vots de tots els grups presents en el plenari.

El primer dels punts va ser la discussió de la proposta de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat d’aprovar 3 projectes executius corresponents al programa de la Xarxa de Camins de l’Alt Penedès 2008-2012, 2a fase, i que corresponen als camins del Pla del Penedès al Corral del Mestre, la Carrerada al seu pas per Avinyonet, la Granada i Sant Cugat Sesgarrigues, i el camí de Cal Salines al seu pas per Santa Margarida i els Monjos, Pacs i Vilafranca.

Dins l’Àrea de Plans Transversals es va aprovar el conveni de col·laboració anual amb el Departament d’Ensenyament per al finançament de les competències delegades en matèria de transport i menjadors escolars per al curs 2013-2014. L’aportació del Departament ha quedat finalment establerta en 2.054.000 €, el mateix import acordat amb el Consell Comarcal a l’inici del curs escolar.

De la mateixa manera, es va aprovar també la pròrroga del servei de transport escolar dels centres de Primària i ESO, per al curs 2014-2015, amb les empreses Bus Castellví, Autocars Dotor, Hispano Llacunense, La Hispano Igualadina, Empresa Plana, Autocars Vendrell, Autocars Ravigo i Creu Roja. Finalment, dins la mateixa àrea, es va aprovar requerir la documentació necessària per contractar, amb l’empresa Serhs Food Àrea, la gestió del servei de menjadors escolar dels centres públics d’educació Primària de la comarca.

L’últim tema a debat per part del Ple va ser la moció presentada conjuntament pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, Ecoxarxa Penedès, el Moviment contra la incineració a Uniland i la Plataforma Cívica en Defensa de la Salut i el Medi Ambient dels Monjos. La moció demanava la denegació, per part de la Generalitat, de l’autorització a l’empresa Cales de Pachs per a la crema, com a combustible, de fangs de depuradora i de residus de fusta tractada (amb coles, dissolvents o pintures), i també la suspensió de l’autorització a l’empresa Uniland per a la crema d’aquells mateixos residus i d’altres residus municipals. La moció va rebre el suport de tots els grups comarcals assistents al Ple en considerar que cal garantir que la crema de combustibles no comporta cap perill per a la salut de les persones que viuen a l’Alt Penedès i que, de retruc, no afecta el potencial turístic i vitivinícola del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: