Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Vallformosa i l’Agrupció d’Agricultors del Pla de Manlleu han signat un conveni de col•laboració per potenciar la marca ‘+500’

Vallformosa elabora els seus productes amb algunes varietats de la zona +500 del Pla de Manlleu. Aquest dimarts, Vallformosa ha signat un conveni amb l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu per potenciar  una zona vitivinícola on s’obtenen productes de màxima qualitat.

Aquesta zona està ubicada al Penedès Superior, a la vall de la riera de Marmellar. Les vinyes s’estenen per ambdues riberes i s’integren entre boscos de pi blanc fins arribar a vessants situats a 700 metres d’altura.

Amb aquest conveni de col·laboració treballaran conjuntament per defensar el paisatge, el medi ambient i la natura, alhora que també defensen una agricultura cada vegada més respectuosa amb l’entorn.

 

Kiko Figueras, president de l’Agrupació destaca que a la zona es cultiven les terres per aconseguir collites d’alta qualitat, utilitzant els sistemes i productes més adequats per fer una agricultura sostenible i garantir la traçabilitat. Tot amb l’objectiu d’aconseguir que el pagès pugui assolir un millor rendiment.

Segons explica el director general de Vallformosa, Vicenç Vidal, les qualitats organolèptiques d’aquests raïms es veuen reflectides en els vins i caves Vallformosa.

Per potenciar la zona +500, s’organitzaran visites guiades i experiencials a clients i convidats de Vallformosa i s’instal·laran rètols identificatius a les vinyes que produeixen raïm per Vallformosa. Finalment, en algunes ampolles de cava de Vallformosa se’ls hi afegirà el logotip de la marca +500 i una breu descripció de la zona i les seves particularitats. De fet, algunes d’aquestes particularitats d’aquestes vinyes de més de 500 metres sobre el nivell del mar és que el diferencial tèrmic dia-nit a l’estiu sigui prou ample com per aconseguir una maduració més lenta del raïm, el que proporciona al fruit més aromes, sabors i colors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: