Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mes de juliol ha estat un dels més plujosos dels darrers anys

El mes qe tot just acabem de deixar ha estat un dels més plujosos dels darrers anys, pluja que serà beneficiosa pel creixement del raïm.

El responsable del servei de meteorologia de l’Institut Nacional de Meteorologia i del Servei de Meteorologia de Catalunya a Vilafranca, Josep Gol, explica que el mes de juliol d’aquest 2014 ha estat similar en quan a temperatures al del 2011. És adir més fresc que el promig habitual, amb el fet més destacat de la presència de la pluja.

Josep Gol, que treballa a l’Incavi, ha explicat que la pluja del juliol no afectarà negativament la maduració del raïm, sinó que haurà estat més aviat positiva per a la vinya.

La pluja d’aquest darrer juliol ha contingut les temperatures al Penedès, com es constata amb el recull de dades estadístiques.

La temperatura més alta del juliol s’ha registrat en els darrers deu dies del mes. Al final la temperatura mitjana ha estat de 22’60º, el que suposa més de dos graus per sota de la temperatura mitjana del mes de juliol de l’any passat, que va ser de 24’69º.

Dos graus de diferència en una temperatura mitjana és una diferència molt gran. Confirmant que aquest mes ha estat fresc i que el juliol de l’any passat va ser molt calorós. El més destacable del juliol ha estat la pluja registrada. A Vilafranca 64 litres en tot el mes. Una xifra destacada perquè habitualment al juliol plouen menys de 5 litres, però també una pluja destacada especialment perquè ha servit per millorar els registres de tot l’any. Fins al juny portàvem al Penedès un any extraordinàriament sec, amb una primavera amb molt poca pluja. Amb la de juliol ara ja s’han acumulat 240 litres a Vilafranca, xifra que s’acosta una mica més a la mitjana anual, a aquestes alçades de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: