Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple dissol la Societat Municipal de l’Habitatge i Sovipar

El primer punt de l’ordre del dia al ple municipal era la dissolució de la Societat Municipal d’Habitatge i Sovipar, en ambdós casos principalment pel fet que no tenen personal i en el cas de la primera perquè fa anys que no genera cap nova promoció d’habitatge.

En el cas de Sovipar, els motius són principalment que és una societat que genera pèrdues. Les dues societats exerceixen ara per ara unes tasques que poden ser assumides directament per l’ajuntament. Des de l’equip de govern, van explicar que ambdues societats van ser creades fa molts anys, per oferir un seguit de serveis concrets i que, avui dia, el marc legal ha canviat i l’ajuntament pot assumir-ne les funcions.

En nom d’Esquerra Republicana, el regidor Pep Quelart recordava que el seu grup ja havia alertat del cas de Sovipar en repetides ocasions. Pel que fa a la Societat de l’Habitatge, els republicans consideren que el govern municipal l’ha deixat morir.

Toni Peñafiel, regidor d’ICV, demanava a l’equip de govern que es continuï donant informació als grups municipals sobre el funcionament del servei de grua. Sobre la Societat d’Habitatge, l’ecosocialista mostrava la seva preocupació pel fet que no es perdin projectes de l’oficina municipal habitatge.

El regidor Josep Ramon, del Partit Popular, considerava que calia resoldre una situació que en aquests moments no era lògica pel que fa a les dues societats I recordava que el seu partit ja no estava d’acord amb què l’ajuntament assumís promocions d’habitatges.

Xavier Navarro, de la CUP, reconeixia que, amb Sovipar, hi havia pèrdues i que amb la nova legislació calia tancar-la. Expressava, però, la seva preocupació pel futur de l’Oficina Local de l’Habitatge.

Des del grup socialista, Francisco Romero defensava la feina feta en habitatge i rehabilitació aquests darrers anys, però apuntava que cal renovar la manera de fer-ho.

Des de l’equip de govern, Aureli Ruiz refermava que es mantindria la tasca que es fa des de oficina habitatge i, fins i tot, es potenciaria. I recalcava la necessitat de dissoldre les dues societats.

El punt es va acabar aprovant per unanimitat. Després es van aprovar els comptes generals dels pressupostos de l’Ajuntament i els seus organismes corresponents als 2013, i en aquest cas, la CUP es va abstenir. L’Ajuntament va acordar també acceptar la sentència que dona raó a empreses de telefonia sobre una taxa que s’aplicava a la seva activitat. L’alcalde Pere Regull expressava el malestar de l’equip de govern en aquesta qüestió, però explicava que calia mirar d’estalviar despeses judicials que no portaven enlloc. El punt es va aprovar amb els vots en contra de la CUP i ICV.

Es va acordar, d’altra banda, la modificació de l’ordenança d’ús d’alguns equipaments municipals. Bàsicament el vot en contra, d’Esquerra, i l’abstenció, d’Iniciativa i la CUP, eren perquè demanen que s’esperi a fer-ho l’octubre quan s’aprovin les taxes i preus públics per el 2015.

El pla específic municipal per la Festa Major del 2014 es va aprovar amb les abstencions d’ERC i la CUP que van manifestar no haver tingut temps per poder-lo estudiar. ICV, tot i votar a favor, es va manifestar en el mateix sentit. Es va aprovar amb el suport de la resta de grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: