Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Maria Girona creu que limitar l’educació a l’escola és una reducció i aposta per les ciutats educadores

El mestre i psicopedagog Joan Maria Girona ha defensat, a Vilafranca, que l’educació pot canviar les persones i aquestes, al seu torn, poden transformar la societat.

Girona obria dimarts el cicle de xerrades Això canviarà, organitzat per Vilafranca en comú amb l’objectiu de compartir punts de vista d’experts i una mirada crítica respecte temes essencials.

Joan Maria Girona afirma que limitar l’educació a l’àmbit escolar és una reducció perquè l’escola només aporta ¼ dels coneixements que adquirim.

També demana canvis a l’escola perquè s’adapti al món digital, perquè sovint, diu, sembla ancorada en el segle XIX. Girona demana un ensenyament participatiu.

Com que l’aprenentatge no es limita a les aules, el veterà mestre i psicopedagog creu que també calen canvis a les ciutats per convertir-les en ciutats educadores.

Joan Maria Girona ha treballat tota la seva vida en l’àmbit educatiu, exercint de mestre i de director, sobretot en entorns socioeconòmics desfavorits.

Després d’aquesta primera xerrada sobre educació, el cicle Això canviarà continuarà dimecres vinent amb el Catedràtic de Ciència Política de la UAB, Joan Subirats.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: