Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants sahrauís acollits a l’Alt Penedès han finalitzat el tradicional curset de natació

Al llarg d’aquest juliol, la quinzena d’infants sahrauís acollits en diverses famílies de l’Alt Penedès han participat en un curset d’adaptació a l’aigua que els imparteix el Club Natació Vilafranca.

El curset, de dos dies a la setmana, és una de les activitats conjuntes que les famílies fan durant el mes de juliol. El mes d’agost, tradicionalment, no hi ha tantes activitats plegats, tot i que les famílies acostumen a quedar entre elles.

Tot i que aquests nens i nenes només tenen contacte amb la piscina i la platja quan venen a Catalunya, la presidenta del Club Natació Vilafranca, Yolanda Lezcano, explica que recorden molt bé les nocions apreses l’any anterior.

 

Un pare acollidor, l’Òscar García, confirma aquesta passió per l’aigua dels infants sahrauís.

Aquest estiu, 14 famílies de la comarca, entre les quals n’hi ha 4 que s’estrenen, acullen nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís dins del projecte Vacances en Pau de l’ACAPS Wilaya.

 

Els infants estan repartits entre Vilafranca, la meitat d’ells, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Castellví de la Marca, Sant Sadurní i Sant Cugat Sesgarrigues.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: