Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis de la conca del Bitlles volen aprofitar la nova oportunitat que els ofereix el riu per crear riquesa i ocupació

Amb aquest objectiu, ahir celebraven la jornada “El paper del riu” al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que va comptar amb un centenar d’assistents.

A la conca del Bitlles queden els edificis, ara majoritàriament en desús, de diversos molins paperers. Molts d’aquests molins són a Torrelavit, on l’Ajuntament fa temps que treballa per recuperar-los i impulsar així una nova activitat social, cultural i econòmica. La jornada comptava amb una dotzena d’experts que van debatre els criteris més idonis a l’hora d’impulsar la recuperació de l’entorn del riu Bitlles i els antics molins paperers.

L’Alcalde de Torrelavit, Ramon Riera, està convençut que cal aprofitar aquesta nova oportunitat que els ofereix el riu Bitlles per crear riquesa econòmica i ocupació.

 

Organitzats en dues taules rodones han parlat de l’arquitectura i la cultura del patrimoni paperer com a elements de recuperació del riu i del reaprofitament dels molins paperers per generar ocupació, turisme i preservar el medi ambient. A banda d’experts comarcals i catalans, comptaven amb dues experiències estrangeres: el museu industrial LVR d’Alemanya i la de l’Institut de Recerca Lucense d’Itàlia.

En aquest camí de recuperació del riu i el seu entorn, Torrelavit vol obrir un Centre d’Interpretació de l’Aigua abans no acabi aquest 2015, com explica el seu alcalde.

 

Un dels reptes que planteja aquesta nova oportunitat que ofereix el riu Bitlles per crear riquesa econòmica i ocupació és aconseguir fons per tirar endavant les diferents accions. En aquest sentit, l’alcalde de Torrelavit aposta per la suma d’esforços i vol posicionar-lo com un projecte de comarca i de país, sense descartar que també podria ser ben vist a Europa.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: