Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enric Tomàs presenta en un llibre el tractament que van fer de la transició els setmanaris “Tothom” i “Penedès”

El periodista vilafranquí Enric Tomàs va cedir el 2006 el seu fons fotogràfic sobre la transició a Vilafranca a l’arxiu; i en aquell moment va pensar que podria ser un bon exercici veure també com, a banda de les imatges, la qüestió s’havia abordat des dels setmanaris penedesencs “Tothom” i “Penedès”.

Les fotografies engloben actes a Vilafranca de 1971 a 1978; i els articles dels setmanaris s’han buscat també en aquesta època per tal de contextualitzar les imatges.

Enric Tomàs, que va presentar el llibre davant d’un nombrós públic a la sala Mossèn Vinyeta de Vilafranca, comentava que revisant els articles d’aquells anys l’ha sorprès agradablement la qualitat del periodisme que es feia al “Tothom”, contraposant al nivell del “Penedès”. Remarcava però, que eren una clara mostra de la Vilafranca del moment.

Per Tomàs, aquells van ser uns anys molt importants per la història recent del nostre país, com ho poden ser els actuals que d’alguna manera en són hereus. Explicava que l’actualitat no s’entén sense entendre el que va ser la transició.

La presentació de “Els diaris de Vilafranca durant la transició (1971-1978): els setmanaris Tothom i Penedès” va comptar amb la presència del mateix Enric Tomàs, que estava acompanyat de l’ex-president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat; i de Joan Anton Ventura, primer director del setmanari “Tothom”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: