Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV de Vilafranca està mantenint reunions amb diversos col•lectius d’esquerres per plantejar una candidatura unitària a les municipals

En el transcurs de la tertúlia política d’aquest divendres els regidors d’ICV, Toni Peñafiel, i de la CUP, Xavi Navarro, han explicat que durant l’estiu han mantingut converses amb Guanyem, i altres col.lectius, per plantejar la possibilitat de fer una candidatura que agrupi diferents opcions polítiques d’esquerres, per fer un front comú que pogués desbancar del govern a CiU i el PSC.

Toni Peñafiel comenta que fa uns mesos es va començar a plantejar la possibilitat que col·lectius com Guanyem o Podem vulguin concórrer a les municipals. Amb l’objectiu de fer un front comú d’esquerres que pugui superar l’àmplia majoria que en l’actualitat conformen els regidors de CiU i el PSC al govern de Vilafranca s’han convocat diverses reunions. El regidor d’ICV diu que s’està treballant en el contingut de l’ideari i que ara com ara no es pot concretar si al capdavall podrà fructificar una candidatura alternativa.  Per la seva banda el regidor de la CUP, Xavi Navarro, coincideix en la necessitat d’aglutinar les forces d’esquerres per poder desbancar l’actual govern. I en aquest sentit explica que van assistir a les primeres reunions. Però afegeix que no han vist clar el programa polític de Guanyem, i que van plantejar un decàleg de principis per una candidatura alternativa per Vilafranca, del qual encara no els hi ha tornat la resposta.  Navarro explica que el principal escull pot ser que no hi ha una aposta clara i inequívoca per la independència de Catalunya.   En aquests moments la CUP ja no participa a les reunions i està a l’espera d’una resposta al seu decàleg, que inclou entre d’altres aspectes la limitació a un màxim de dues legislatures el càrrec de regidor, la limitació de sou dels regidors i una referència explícita al reconeixement dels Països Catalans i la plena independència.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: