Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja s’ha publicat el llibre “Vida quotidiana a l’Alt Penedès”, de Montserrat Sala

La presentació es va fer el passat 9 de gener en un acte a Sant Martí Sarroca, en que hi van ser presents bona part dels micromecenes que l’han fet possible.

Recordem que “Vida quotidiana a l’Alt Penedès (1870-2000). Des del microcosmos de la Rovira Roja” és va finançar gràcies ha una campanya de verkami que demanava 4.000 euros i que es va tancar amb un total de 4.250 euros recollits. Les aportacions les van fer 105 persones.

El llibre mostra la manera de viure i treballar de les darreres generacions al medi rural de l’Alt Penedès a partir del nucli de la Rovira Roja, a Sant Martí Sarroca.  Ho fa a partir de testimonis, documents i 900 fotografies i il·lustracions sobre 130 anys de vida al camp.

L’autora és Montserrat Sala, mestra jubilada de la Rovira Roja, que ha estat aplegant durant anys testimonis i documents que ens parlen de la vida rural a l’Alt Penedès des de finals del segle XIX i tot el segle XX. El resultat és un treball etnogràfic únic i rigorós en format de llibre que mostra com han viscut i treballat les darreres generacions en aquesta comarca a partir del barri natal de l’autora.

El llibre es pot trobar en establiments de Sant Martí, Vilafranca i Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: