Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC demana suport econòmic a Agricultura per les noves plantacions de vinya i per inversió en mecanització

JARC-COAG demana suport econòmic al DAAM per les inversions necessàriament lligades a les autoritzacions de noves plantacions de vinya.

Aquestes autoritzacions, que s’assignaran anualment a partir de 2016, no poden rebre suport econòmic a través de l’ajut del Pla de Reestructuració de la Vinya perquè són plantacions totalment noves, no substitueixen vinyes arrencades.

A més, l’organització agrària demana ampliar els criteris de prioritat establerts per accedir a aquest tipus d’autoritzacions. Sol·liciten incorporar-hi els joves que faci menys de 5 anys que s’hagin incorporat al sector i vulguin augmentar la seva superfície de vinya i no prioritzar només els que comencen l’activitat aquell any.

També consideren que el suport que el Departament d’Agricultura ha previst per inversions en maquinària ha passat per alt màquines molt útils per la vinya, com la prepodadora o la veremadora. Per això, demanen suport per adquirir aquest tipus de maquinària per tal que els viticultors puguin treballar les seves vinyes amb la tecnologia que permet millorar la competitivitat de les explotacions.

En definitiva, els representants de la vinya de JARC-COAG consideren que els viticultors professionals són uns dels grans perjudicats per la reforma de la PAC 2015-2020.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: