Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP ha fet públics els comptes econòmics del mandat seguint els paràmetres de transparència i independència dels bancs

En aquests quatre anys, la CUP ha ingressat uns 184.000 euros i ha tingut unes despeses d’uns 167.000 euros.

Els ingressos provenen principalment de tres fonts: els ingressos per grup municipal, els sous dels regidors i a través de la militància. Les despeses es concentren principalment en el manteniment del local social ‘El Cep’ i en accions polítiques de l’Esquerra Independentista. L’estalvi acumulat se situa en gairebé 17.000 euros. Part d’aquesta xifra servirà per cobrir les despeses de la propera campanya electoral, com a mecanisme per no recórrer al crèdit bancari i evitar així dependre de les entitats financeres.

En nom de la CUP, la número dos de la llista Laia Santís recorda que tots els integrants de la candidatura estan compromesos amb els 10 principis d’acció política que els regeixen. També apunta que, en cas de governar, reduiran en un 20% les despeses del govern i, si es mantenen a l’oposició, presentaran una moció per disminuir en un 20% els sous dels regidors.

Els regidors de la CUP de Vilafranca destinen les seves retribucions íntegrament a la Candidatura i, per tant, exerceixen les seves funcions de manera totalment voluntària. Només es compensen els increments en la declaració de renda i les despeses en telefonia mòbil. El regidor Xavier Navarro explica per què no cobren.

La CUP també donarà compliment a un altre dels seus principis polítics: la retribució dels regidors en cas d’estar a l’oposició serà̀ com a màxim el Sou Mínim Interprofessional i, en el cas d’entrar al govern, un màxim de dues vegades i mitja aquest mateix sou.

D’altra banda, la Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat un acte públic per dimecres vinent, a dos quarts de vuit, al Casal Popular de Vilafranca sobre el cas de Caixa Penedès que comptarà amb la participació del diputat David Fernàndez, membre de la comissió d’investigació parlamentària sobre l’actuació de les entitats financeres. També hi participaran l’historiador Carles Querol i l’advocat Sergi Marín.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: