Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fassina impulsa un nou pla especial de foment de l’ocupació al barri de l’Espirall

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca  ha posat en marxa un nou pla especial de foment de l’ocupació al Barri de l’Espirall per cinquè any consecutiu, posant a l’abast dels ciutadans del barri, diversos programes d’orientació, ocupació i formació.

Enguany es farà la Casa d’Oficis de la Terra 4: un programa mixt de treball i formació per 10 joves d’entre 16 i 25 anys amb ESO en que hi ha una primera fase de 6 mesos de formació amb dret a percebre una beca i un contracte de treball de 6 mesos. Els joves es formen i treballen en l’agricultura ecològica i la producció que se n’obté es destina al càtering social de l’Ajuntament.

També es faran uns itineraris formatius per millorar la qualificació professional mitjançant pràctiques en entorns productius.

I d’altra banda es desenvoluparà un curs de formació ocupacional de zelador sanitari amb pràctiques a empresa que prepararà als alumnes per desenvolupar les tasques d’aquesta figura sanitària i que té possibilitats d’inserció laboral mitjançant un contracte de pla d’ocupació.

També enguany des del projecte de dinamització comunitària per l’ocupació es vol impulsar un banc del temps obert a tot el municipi on es pugui intercanviar entre altres, formació, o suport a la recerca de feina.

I com a novetat també per aquesta convocatòria, s’organitzarà un workshop, un espai d’intercanvi entre empreses i persones aturades, amb l’objectiu de facilitar la coneixença i interrelació entre empresaris i treballadors.

Tots els programes i accions es desenvoluparan des de la Fassina i aquest any no es disposarà d’una oficina al barri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: