Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La galeria Sicart acull una interessant visió artística de les setmanes tràgiques de Barcelona i Buenos Aires, obra de Gonzalo Elvira

Fins a mitjans de febrer es pot visitar a la galeria vilafranquina aquesta exposició que sota el títol de “Assaig ST 1909-1919” mostra el projecte que ha realitzat l’argentí resident a Barcelona Gonzalo Elvira.

Ell comenta que es tracta d’una aproximació a la setmana tràgica de Barcelona de 1909 i a la setmana tràgica de Buenos Aires de 1919. Buscant paral·lelismes entre ambdues; que li han permès realitzar una completa obra artística utilitzant diferents estils i tècniques.

Elvira és el primer cop que exposa a Vilafranca, i en aquest cas ho fa amb un treball de neix de la seva curiositat per conèixer uns esdeveniments que van succeir a la seva Patagonia natal, i que veu amb un cert paral·lelisme amb el que uns anys abans havia passat a la Barcelona en què viu ara.

Divendres, ell i David Armengol, comissari independent, van fer una visita guiada a l’exposició comentant tant els orígens creatius com els històrics de “Assaig ST 1909-1919”. En aquest sentit, Armengol destacava que és remarcable la utilització de material documental com a protagonista de l’imaginari artístic i estètic que dona cos a la mostra. També feia èmfasi en el procés creatiu utilitzat per Elvira.

En el decurs de la visita que es va fer divendres passat, els assistents van poder fer les seves preguntes tant al propi artista com a David Armengol. Ambdós van anar explicant les diferents obres i al mateix temps ampliant la informació sobre la tasca de recerca realitzat per Elvira per tal de crear el seu treball.

Aquest divendres, dia 30, s’organitza una nova visita guiada a l’exposició. Serà a partir de les 6 de la tarda, i en aquesta ocasió anirà a càrrec del crític d’art Carlos Guerra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: