Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La XV Festa de la Solidaritat de Vilafranca mostra, una edició més, la tasca de les ONGs

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès, Amnistia, la Creu Roja Alt Penedès, La Llum del Nord, Sindicalistes Solidaris, Suport Tibet o el Grup Tercer Món són algunes de les ONG que han participat a la Festa de la Solidaritat.

Més d’una desena d’associacions van muntar una paradeta, dissabte per la tarda a la plaça de la Vila, per exposar les seves causes i mostrar les activitats que duen a terme. A les parades predominava l’artesania dels països i zones del món on aquestes ONG tenen projectes de cooperació.

Tallers, actuacions musicals a càrrec de músics del Col.lectiu COL MU o una mostra gastronòmica a càrrec dels alumnes del programa La Forquilla complementaven la festa a l’aire lliure.

La festa està organitzada per la Comissió Municipal de Solidaritat i Cooperació i la seva vicepresidenta, la regidora Carme Garrido, posava l’accent en la riquesa del teixit associatiu i solidari de Vilafranca.

<strong> </strong>

La festa, com el Solidaritats 2014, girava al voltant del lema Cooperació amb perspectiva de gènere.

Moltes de les ONG participants assisteixen a la Festa de la Solidaritat des de fa anys.

L’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, per exemple, ho fa des del 1r dia i en aquesta quinzena edició lamentaven la baixa afluència a causa del clàssic, com explicava Ramon Carbonell.

 

Aquest dissabte, per segon any, l’escola Arsenal també hi ha participat juntament amb la Fundación Tus Ojos per mostrar els curts del projecte Vilafranca roda solidaritat.

Totes les ONG participants a la festa coincideixen a valorar aquesta oportunitat anual per sortir al carrer plegades.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: