Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Pacs ha iniciat la construcció d’una rotonda a la carretera de Vilafranca a Sant Martí per millorar la seguretat de l’accés al poble

Aquesta setmana passada han començat les obres de construcció d’una rotonda en el quilòmetre quatre de la carretera comarcal BP-2121, just a tocar del carril d’entrada al poble de Pacs.

Aquest és un punt negre de la carretera on s’hi ha produït nombrosos accidents. L’ajuntament de Pacs ja feia 4 anys que tramitava les obres, que s’han allargat perquè s’havia d’expropiar un terreny del que se’n desconeixia el parador de la propietat i s’ha hagut de tramitar per la via de la fiscalia. La rotonda facilitarà la seguretat sobretot de la sortida dels vehicles que s’incorporaven a la carretera per anar direcció a Vilafranca. També serà una millora per la seguretat dels vianants que han de traspassar a peu d’una banda i l’altre de la carretera, per anar a Pacs o a la urbanització del Pla de Cavalls. En aquest cas les obres incorporaran un pas de vianants. Les obres que tot just acaben de començar s’allargaran durant uns tres mesos i han d’esta finalitzades abans del mes d’agost. D’altra banda també per millorar la seguretat d’aquest tram de carretera, un quilòmetre abans d’aquesta nova rotonda, a l’alçada del barri de l’Agrícola, just on a tocar de carretera hi ha una ferreteria, està prevista la instal·lació d’un semàfor. És una zona que dona pas a un camí rural força utilitzat, amb una aturada de transport públic on hi para el bus de transport escolar i que resulta també perillós. Per això l’ajuntament ha decidit instal·lar un semàfor que estarà en verd de forma constant pels vehicles que circulin per la carretera i que només s’activarà pels que passin pel camí rural mitjançant una cèdula. La previsió de l’ajuntament de Pacs és instal·lar aquest semàfor la primera setmana de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: