Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès té potencialitats de futur tan en la indústria com en l’enoturisme, segons algunes visions de comarques veïnes

El Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès , CESAP, ha organitzat "L’Alt Penedès, des d’extramurs", una sessió que tenia el propòsit de descobrir les percepcions i els parers que de la nostra comarca en tenen els veïns d’altres territoris, en les claus social i econòmica.

Abans d’iniciar l’acte parlàvem amb el secretari general de la UGT a l’Anoia, Alt Penedès i Garraf, Francesc Rica, que valorava les darreres dades de l’atur i apuntava que amb els expedients de Ceràmiques del Foix, Robert Bosch i SCA a Mediona, el darrer trimestre de l’any serà desastrós.

En relació a la sessió del GESAP, el gerent de la Unió Empresarial del Penedès, Francesc Simó, destaca que es busquen les sinèrgies entre les comarques veïnes.

Francesc Rica va ser l’encarregat de donar la benvinguda i va cedir la paraula al moderador, Joan Tarrada dels Tastavins. <br /> El guió de l’acte es composava a partir de dues tandes de micro-ponències, aportades per vuit convidats, tots ells residents a les comarques veïnes, com l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf.

A la primera tanda, els participants exposaven les seves opinions en relació amb l’Alt Penedès i a la segona exposaven el seu parer en relació amb possibles sinergies que es podrien establir entre els seus respectius territoris i la comarca de l’Alt Penedès.

Del resum de les intervencions se’n desprèn que l’Alt Penedès és una comarca que ha a sabut combinar l’activitat agrària i la industrial d’una manera equilibrada i que la seva situació i comunicacions, a més del preu del sol industrial fan que tingui potencialitats. També el paisatge i la promoció que s’està fent de l’enoturisme són aspectes a tenir en compte en el futur.

En quan a les sinèrgies tots van coincidir en destacar el paper que ja està jugant i pot jugar en el futur la nova carretera C-15, i la visió positiva de reforçar la identitat del territori mitjançant la Vegueria del Penedès.

Els participants en aquesta sessió van ser la directora de comunicació de la Fundació Mas Albornà, Cristina Barbacil, el president de Finques Garraf, Josep Elias, l’exdegà del Col.legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova, Ramon Enfedaque, la directora del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, Anna Mir, el gerent de l’Estació Nàutica de Vilanova, Josep Manuel Pereira, el president de la Cambra de Comerç a Vilanova, Amadeu Pujol, l’ex-president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Carles Riba i el president de la Cambra de Comerç a l’Anoia, Josep Vallès.<br /> <br /> <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: