Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Ribes considera que la temporada 2014 ha estat excel·lent pel nombre de castells que s’han assolit i per el nivell que han aconseguit les colles

Un cop tancada la temporada 2014, és un bon moment per fer-ne balanç. I ningú millor per fer-ho que el periodista casteller de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió, Pep Ribes.

Després d’una llarga trajectòria, va iniciar-se en tasques de comentarista casteller l’any 1992 de la mà de Jaume Grau i des de 1999 és el màxim responsable de la informació castellera tant de Ràdio Vilafranca com de Penedès Televisió, ningú millor que ell per fer una ullada al que ens ha deixat en xifres aquesta temporada que ara s’ha acabat. Ho ha fet en el decurs del programa l’entrevista, de Penedès Televisió.

Ribes ha qualificat aquesta temporada d’excel·lent, i reconeix que tot i estar molt cansat ha gaudit també molt. Explica que s’han batut molts rècords a nivell de xifres, sent per exemple la temporada en què s’han fet més castells de gamma extra, prop d’un centenar.

Un altre punt a tenir en compte d’aquesta temporada que tot just ha acabat és que la majoria de colles han pujat el nivell i han fet un pas endavant. Això, per exemple, porta a què les distàncies que potser l’any passat o l’altre hi havia entre els Castellers de Vilafranca i la resta de colles s’hagin escurçat.

Per Ribes és important també tenir present que aquests darrers anys les colles han potenciat la seva vessant més social, oferint un ventall d’activitats més gran i fent dels seus locals socials punts d’interès en les seves poblacions d’origen. El fet de poder tenir més gent als assaigs i a les actuacions a les places, possibilita també que les colles puguin afrontar reptes més grans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: