Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rhum, l’espectacle que va deixar inacabat el clown Joan Montanyès, ha passat per Vilafranca demostrant tot el potencial del gènere

Rhum és el més clar exemple de com pot un espectacle de pallassos fer gaudir a tota la família. Amb el teatre Cal Bolet força ple, la companyia Monti&Cia, amb Guillem Albà, Joan Arqué, Roger Julià, Jordi Martínez i Pep Pascual sobre l’escenari, portava diumenge a escena aquesta proposta que va deixar inacabada el clown Joan Montanyés “Monti”.

L’espectacle explica la història de Rhum&Cia, que fa anys que no treballen i ningú no els crida per anar a actuar enlloc. Els seus pallassos malviuen al magatzem de la companyia i un bon dia reben una trucada inesperada de Rhum per avisar-los que ha trobat un bolo. El problema que se’ls presenta és que Rhum no anirà a fer la funció i no tenen August. A més, hi ha dos carablanques a la companyia i la pista de circ és massa petita per a tanta intel·ligència. Un dels dos haurà de deixar de ser el pallasso llest i haurà de posar-se el nas vermell. La decisió és difícil de prendre i fins i tot es pensa en un duel..

En Monti, mort l’any 2013, volia homenatjar amb aquest espectacle la figura del mític pallasso de la primera meitat del segle XX Enrico Jacinto Sprocani, conegut com a “Rhum”. Finalment, “Rhum” s’ha convertit en un doble homenatge perquè també l’esperit d’en Monti hi és ben present.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: