Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torrelavit rep el projecte de millora i rehabilitació de la zona d’esbarjo del CEIP J.J. Ràfols

Aquest matí, el diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Marc Castells, ha entregat a l’alcalde de Torrelavit, Ramon Riera, el projecte de millora i rehabilitació de la zona d’esbarjo del CEIP J.J. Ràfols.

El projecte té com a objectiu la reurbanització tant del pati com de la Plaça de les Escoles en dues fases diferenciades, amb un termini d’execució de quatre i sis mesos, respectivament, que començaran durant les vacances de Nadal.

Aquests són dos espais on no s’ha intervingut en força temps i presenten problemes d’accessibilitat i seguretat pel seu estat de conservació. L’actuació al pati permetrà garantir un millor accés al centre escolar a través de la seva entrada principal. La transformació, a més, li aportarà un aspecte més lúdic i amable i s’aprofitarà per diferenciar les zones de jocs de primària de les d’ensenyament infantil. En aquesta operació es té present la polivalència necessària per acollir usos públics durant la Festa Major.

La Plaça de les Escoles es transformarà seguint els criteris d’urbanització del barri del Vilet. Aquest és l’espai d’espera i retrobada dels nens i les famílies. Amb la reurbanització s’aconseguirà un nou lloc de descans i estada a l’aire lliure, amb bancs, arbrat i una font. També un nou mirador sobre el torrent i el nucli antic del municipi.

La Diputació ha assumit el cost total de la confecció, que ha estat de 13.986,73 €. D’altra banda, el cost estimat per a les actuacions previstes és de 204.699,13 €, per a la primera fase, i de 239.716,74 € per a la segona, dels quals la Diputació n’aportarà 150.000 €.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: