Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torrelles de Foix tindrà una nova escola Guerau de Peguera i les obres començaran aquest any

Fa uns vuit anys que Torrelles de Foix reclama un nou edifici per a la seva escola, Guerau de Peguera. L’escola actual, que dóna servei a prop de 200 nens i nenes, s’ha quedat petita i vella. Serà finalment aquest 2015 quan comencin les obres de construcció del nou edifici, segons ha confirmat aquesta tarda la directora dels serveis territorials d’Ensenyament Montserrat Llobet. Llobet ha dit que Torrelles estava entre les prioritats del departament d’ensenyament malgrat trobar-se encara en un període de contenció de la despesa.

Seguint les projeccions demogràfiques actuals, la nova escola tindrà una línia i no dos, com s’havia previst en un projecte l’any 2008. Aquell mateix projecte ha estat adaptat a l’actualitat i és el que regirà la construcció. La nova escola se situarà en uns terrenys d’uns 8.000 metres quadrats que són annexes al centre actual, on ara hi ha l’antic camp de futbol. L’edifici, d’uns 2.500 metres quadrats, tindrà dues ales, en una de les quals hi haurà una segona planta per ubicar-hi les aules de primària. El centre comptarà amb tots els serveis, inclòs menjador, gimnàs, pistes i biblioteca.

Per a l’alcalde, Jaume Brichs, la construcció del nou edifici era una notícia que no s’esperava.

El pressupost dels treballs és de vora 4 milions d’euros i, tot i que no hi ha calendari definit, el Departament preveu tenir l’escola operativa per al curs 2016-2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: