Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de treballadors de l’HCAP es manifesta per evitar noves retallades

Encapçalats per una pancarta que anunciava “Cap retallada, sense resposta”, un centenar de treballadors es van manifestar dissabte al matí des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès fins a l’ajuntament.

La concentració, convocada per el comitè d’empresa, vol evitar noves retallades a l’Hospital i al mateix temps, reivindica una sanitat pública i de qualitat.

A manca de conveni, el proper mes de febrer s’han de renovar els acords entre la direcció i els treballadors que regulen les condicions laborals a l’Hospital vilafranquí i el comitè d’empresa, que ja està “escarmentat”, tem “tornar enrere”.

El seu president, Sergi Farreres, exigeix unes condicions laborals dignes i no més retallades. També creu que només amb la mobilització és possible que “es mogui alguna cosa” i posa dos exemples molt recents.

 

Els assistents a la convocatòria reivindicativa portaven cartells amb lemes com “Estem farts”, “Treballem sota molta pressió” o “A l’ Hospital no es pot donar la mateixa qualitat assistencial, seguint les directrius dels seus responsables”.

Aquesta era la segona acció reivindicativa de la setmana i s’hi van anar sumant participants fins arribar al centenar. El comitè d’empresa té previstes més accions com una nova manifestació “més contundent” i amb més participació, a la qual convidaran als usuaris de la sanitat pública.

La manifestació va acabar amb una recollida de signatures per una sanitat pública i de qualitat, davant de l’ajuntament.

Seguint amb accions reivindicatives, la PAH Alt Penedès iniciava dissabte al matí, davant la capella de sant Joan, la recollida de signatures per tirar endavant una ILP sobre l’Emergència Habitacional i la Pobresa Energètica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: