Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre commemora els 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell

Guanyador del Premi a l’edició de recerca històrica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès 2014, el llibre es titula “150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell” i és obra de Ramon Arnabat, Joan Solé Bordes i Joan Montserrat.

Coincidint amb el 150è aniversari de la línia ferroviària, els seus autors el van presentar ahir a Vilafranca.

El volum, a l’igual que els actes commemoratius, és fruit de 7 anys de recerca. Al llarg de més de 300 pàgines repassa la història de la construcció d’aquest nou corredor comercial cap a Barcelona i Tarragona, els seus aspectes tècnics, l’impacte econòmic de la línia al Penedès i la història de totes les estacions, com explica Solé Bordes.

 

El llibre recull la història de la línia ferroviària que vertebra el Penedès, però segons Solé Bordes encara “han quedat coses al tinter” i pensa que podrien escriure’s monografies sobre cada estació de tren.

El volum, editat en tapa dura, inclou més de 300 fotografies i el CD "Les Músiques del Ferrocarril", peça composada per Carles Sanz.

 

A banda del llibre, aquest cap de setmana Vilafranca acull dos actes commemoratius de l’arribada del tren.

Demà a les 7 de la tarda s’inaugura una exposició, a la capella de Sant Joan i diumenge el tren commemoratiu que sortirà de Tarragona al matí i acabarà a Martorell al vespre fent parades i actes festius a cada estació, arriba a Vilafranca a les 6 i 6 minuts de la tarda.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: