Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca participa en un projecte pilot de la Diputació de Barcelona per prevenir l’abandonament escolar prematur

Vilafranca és una de les vuit ciutats que la Diputació de Barcelona ha triat per a participar en un projecte pilot de prevenció de l’abandonament escolar prematur. Tot i que la capital de l’Alt Penedès no presenta una situació preocupant, els responsables del servei d’ensenyament han volgut formar part de la iniciativa per detectar aquells casos on hi hagi probabilitats d’abandonament escolar prematur.

La detecció és un primer pas per a acompanyar les famílies i evitar l’abandonament. Ho explica el regidor d’Ensenyament Joan Manel Montfort.

<strong> </strong>

Per la seva part, el Coordinador de l’Àrea de Serveis a les Persones Ramon Zaballa apunta que els centres també estan treballant per reduir l’absentisme escolar, encara que sigui poc freqüent.<strong> </strong>

Els regidors creuen que la Diputació ha pensat en Vilafranca per a participar en el projecte pilot de prevenció de l’abandonament escolar perquè té un Servei d’Ensenyament de referència i un model de formació escolar basat en l’equitat en l’accés a tots els serveis, des de les llars d’infants als instituts.

Vilafranca participa en el projecte amb les classes de 4t d’ESO dels instituts Alt Penedès i Eugeni d’Ors i ho fa junt amb 26 centres i set ciutats més: Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Mataró, Vic, Granollers i Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: