Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vint-i-dos joves en situació d’atur han superat la formació com a auxiliars vitícoles, en el marc del projecte “Fórmula Jove”

L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.

Aquest és el segon curs que es fa, i el conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, comentava que estan satisfets dels resultats.

Al llarg de 6 mesos, els 22 joves han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professors de l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells i de tècnics del Consell Comarcal. La formació teòrica s’ha centrat en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd. A més a més, han fet pràctiques de conducció de tractors, han rebut la formació per a l’obtenció de la llicència de vehicles agrícoles, del carnet de carretoner i per a l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació i s’han fet tutories individuals i grupals. La part final del projecte ha inclòs pràctiques amb viticultors i a empreses de l’Alt Penedès.

El coordinador territorial de la Secretaria General de Joventut, Oriol Martín, ha destacat que el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que la preparació i l’experiència són claus a l’hora d’aconseguir un lloc de treball. Centrant-se a més en necessitats laborals del territori.

Entre els joves assistents la sensació era també positiva, valorant els coneixement assolits, com explica Khalid Afilal. De tot plegat esperen que els pugui resultar útil a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral. Jordi Esteve és un altre dels joves que ha participat en el projecte.

El projecte “Fórmula Jove” està organitzat pel Consell Comarcal i la Secretaria General de Joventut, i hi ha col·laborat l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació. Està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys, en situació d’atur, que en alguns casos no han finalitzat l’ESO.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: