Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 2017 s’han identificat 16 persones per fer pintades als carrers de Vilafranca

Pere Regull, el regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort i l’inspector en cap de la Policia Local, Alberto Romero, han remarcat que el 2016 es van identificar 5 persones, i el 2017 16.

Pere Regull, el regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort i l’inspector en cap de la Policia Local, Alberto Romero, han explicat les darreres accions que des de l’Ajuntament s’han engegat per lluitar contra l’incivisme en general, i més concretament contra els autors de les pintades en façanes i espais públics de la vila.
Montfort ha recordar que aquesta és una de les prioritats en matèria de seguretat ciutadana del Govern municipal, i que darrerament s’han incrementat les sancions que es poden imposar als autors d’aquestes accions. Ara la mínima és de 500 euros. El regidor de seguretat ciutadana comentava que el 2016 s’havia enxampat 5 persones fent pintades als carrers, i que en 2017 la xifra s’ha incrementat fins a les 16.
Dos de les persones més actives signaven un com a “nene malo” i l’altre com a “epoc”. Al primer ha rebut una sanció de 3.000 euros i ha de fer front també a 6.500 euros per reparar els danys causats; i el segon 3.000 euros també de multa, i 2.900 euros per reparar els danys.
Montfort comentava que corresponents als 2017 s’han cobrat ja uns 3.500 euros de les sancions imposades, i que es treballa a diferents nivells per poder cobrar la resta.
A banda d’aquestes sancions econòmiques, des de l’ajuntament també es permet fer tasques de reparació social col·laborant amb diferents entitats de la vila, i també apunten que en cas de ser persones o famílies que reben ajuts d’algun tipus de l’Ajuntament, se’ls pot retirar aquest fins que no se solucioni la qüestió.
Pere Regull per la seva banda ha fet èmfasi en que el tema de l’incivisme és preocupant arreu, no només a la vila. L’alcalde explicava que costa molts diners reparar els danys causats, i al mateix són accions que generen sensació d’inseguretat. Feia referència no només a les pintades, sinó també a temes com la crema de contenidors de brossa o el trencament de l’enllumenat públic en diversos punts de la vila que sembla que s’han anat repetint en aquestes darreres setmanes. Regull remarcava que són actes que afecten la col·lectivitat.
Finalment, els responsables municipals destacaven la col·laboració ciutadana a l’hora de poder resoldre algunes d’aquestes accions incíviques. L’inspector Alberto Romero posava alguns exemples que havien permès enxampar in fraganti alguns dels autors de pintades.
En aquest sentit han volgut fer èmfasi en que aquestes accions també ajuden a que els seus autors perdin la sensació d’impunitat que poden tenir, i agiliten i faciliten la tasca de policia tant davant d’aquests situacions d’incivisme com accions criminals més greus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: